.

______________________________________________________

______________________________________________________
Πατήστε την εικόνα για πληροφορίες
____________________________________________________________________________________________

Την Εκδήλωση "Νοημοσύνη Και Καινοτομία" Με Την Ομιλία Του Καθ. Νίκου Λυγερού παρουσίασε ο Στ. ΠλουμιστόςΠλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση με θέμα: «Νοημοσύνη και Καινοτομία» ....που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βόλο με επίσημο προσκεκλημένο τον καθηγητή Νίκο Λυγερό, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα τουXENIA VOLOU.

Δείτε το video της εκδήλωσης ΕΔΩ 

Η ιδέα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν του Δημοσιογράφου και Σύμβουλου Επικοινωνίας κ. Σταύρου Πλουμιστού, που μέσα από την εταιρεία Η!Η που διευθύνει, διοργανώθηκε η εκδήλωση στο Βόλο και όπως ο ίδιος δήλωσε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος μετά από πρόσκληση φορέων. Να αναφερουμε ότι ο κ. Πλουμιστός είναι μέλος της ομάδας του κ Νίκου Λυγερού.

Στην εισήγηση του ο κ. Στ. Πλουμιστός τόνισε ότι "Πολλοί μπερδεύουν ασύστολα την έννοια της νοημοσύνης με αυτή της διαίσθησης. Και βέβαια είναι οι ίδιοι που ταυτίζουν την πατέντα με την καινοτομία. Μάλιστα σε πιο τεχνικό επίπεδο υπάρχει και η ανάμειξη της ανακάλυψης με την απλή δημοσίευση. Με αυτήν την ισοπέδωση των εννοιών καταλήγουμε είτε στην υπερβολή είτε στην απαξίωση. Διότι όλοι έχουν την εντύπωση ότι κάνουν το ίδιο ενώ αγγίζουν μόνο μία από αυτές τις έννοιες.Εισήγηση του κ. Στ. Πλουμιστού

Σε επιστημονικό επίπεδο είμαστε πάντα υποχρεωμένοι να δικαιολογήσουμε τη διαφορά για να γίνει κατανοητό το επίτευγμα. Διότι μια καινοτομία σαν αυτές του Tesla δεν είναι μόνο μία πατέντα. Διότι μία νοημοσύνη σαν αυτή του Einstein δεν είναι απλώς διαίσθηση. Και μία ανακάλυψη σαν αυτή του Galois δεν είναι μόνο και μόνο μία δημοσίευση. Επίσης σε αυτό το πλαίσιο εμπλέκεται και το θέμα της εφευρετικότητας που δεν είναι απλή δημιουργικότητα. Γι’ αυτό το λόγο εξετάζουμε συγκεκριμένα τον συνδυασμό της νοημοσύνης με την καινοτομία. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό μεθοδολογικά να εντοπίσουμε την αξία της απαγωγής σε σχέση με την επαγωγή και την συνεπαγωγή. Το πρωτοποριακό σκέλος της απαγωγής που της δίνει και τον ριζοσπαστικό της χαρακτήρα, είναι η επικινδυνότητα του συμπεράσματος αφού βασίζεται αναπόφευκτα σε πολύ λιγότερα στοιχεία. Κατά συνέπεια χρειάζεται μια διαχείριση κρίσης με την θετική και αποτελεσματική της έννοια.

Σε αυτό το πεδίο η νοημοσύνη είναι απαραίτητη για την επίλυση αλλά και για την προσέγγιση. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα του ίδιου τύπου όπως το βλέπουμε στο παράδειγμα του Hardy και του Ramanujan. Αλλά χρειάζεται γνώσεις για να περάσει το στάδιο της καινοτομίας, η οποία θα έχει εφαρμογές. Διότι και αυτές είναι σημαντικές αφού αλλιώς μπορεί να εκφυλιστεί η διαδικασία και να καταλήξουμε απλώς σε μια πατέντα. Όσοι πιστεύουν ότι αυτό το κριτήριο δεν είναι απαραίτητο, μπορούν να εξετάσουν την ιστορία και την καταγραφή αυτών των ιδεών που άλλαξαν τη θεώρηση του κόσμου. Έτσι η νοημοσύνη και η καινοτομία, μπορούν να παρουσιαστούν ως ένα συνδυασμό που παράγει έργο κι όχι μόνο σκέψη. Δεν είναι φιλοσοφία αλλά πράξη.


Κατάμεστη από κόσμο η κεντρική αίθουσα του XENIA VOLOU

Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Νίκος Λυγερός.

Το απίστευτο βιογραφικό του τον κατατάσσει μεταξύ των ξεχωριστών ανθρώπων του πλανήτη για την διαδρομή του αλλά και κυρίως για τις σπάνιες ικανότητές του. Είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Στρατηγικός Σύμβουλος και Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).


(από αριστερά) Ν. Λυγερός, Απ. Παπαδούλης, Αχ. Μπάρλας, Στ. Πλουμιστός

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Απόστολος Παπαδούλης, Πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος και ο Dr. Αχιλλέας Μπάρλας, Στέλεχος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενω την εκδήλωση συντονίσε ο Σταύρος Πλουμιστός.


Χαιρετισμός του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Π. Μουτσινά

Χαιρετισμό της εκδήλωσης έκαναν η Βουλευτής Μαγνησίας Ζ. Μακρή της Ν.Δ (δια επιστολής), η Βουλευτής Μαγνησιας των ΑΝ.ΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη (δια επιστολής), ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας Πάρης Μουτσινάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αργύρης Κοπάνας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN Κώστας Χαλέβας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού του Δήμου Βόλου κ. Άρης Σαββάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου κ. Θάνος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Δήμου Βόλου (ΑΝΕΒΟ) κ. Αντρέας Ζέρβας, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σκάγιαννης Παντολέων , η καθ. για την Ανάπτυξη και Προστασία Αγροτικού & Ορεινού Χώρου κ. Όλγα Χριστοπούλου, ο Διευθυντής της Μ.Α.Ρ.Ο.Ν - Κανοτομια λογισμικων κ. Αντρέας Σαούλ, ο εντεταλμένος της Διεθνής Έκθεσης Καινοτομίας της Taiwan κ. Major Hilshon, ο κ. Παύλος Μαβίδης, ο κ. Κων/νος. Σκριάπας και πλήθος επιχειρηματιών και απλών πολιτών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να ενημερωθούν οι πολίτες αλλά και η τοπική επιχειρηματική κοινότητα για το θεσμό της καινοτομίας, τον τρόπο λειτουργίας της στην πράξη, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματά της.

Την Διοργάνωση της εκδήλωσηςείχε Η!Η (Δημόσιες Σχέσεις– Οργάνωση Εκδηλώσεων -www.humorhellas.com.gr).

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Δίκτυο Ενημέρωσης www.gpnews.gr , η Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο Λάμψη FM 88,6 και ο ΤΟP FM 106.4, ενώ την τεχνική υποστήριξη έκανε ο Μιχάλης Χειμωνίδης.


(από αριστερά) ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Η!Η Λευτέρης Ελευθερίου, ο καθ. Νίκος Λυγερός και ο Δημοσιογράφος Σταύρος Πλουμιστός


Κατάμεστη από κόσμο η κεντρική αίθουσα του XENIA VOLOUShare on Google Plus

About PLOUMISTOS. COM

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment
PLOYMISTOS. Από το Blogger.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ WWW.PLOUMISTOS.COM