.

______________________________________________________

______________________________________________________
Πατήστε την εικόνα για πληροφορίες
____________________________________________________________________________________________

Ο Σταύρος Πλουμιστός παρουσίασε το PILIO TRAIL CITY RUN FESTIVAL 2015

Η διοργάνωση " PILIO TRAIL CITY RUN FESTIVAL- PILIO TCRF "
είχε δύο σκοπούς.

Ο πρωταρχικός ήταν να γνωρίσουν οι αθλητές τα μονοπάτια της περιοχής, τα οποία βρίσκονται περιμετρικά του Βόλου και ενώνουν τα χωριά Φυτόκο, Μακρυνίτσα, Σταγιάτες, Πορταριά, Κατηχώρι, Άλλη Μεριά και απέχουν μια ανάσα από την πόλη καθώς και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία γι’ αυτό τον θησαυρό που έχουμε κοντά μας.

Ο δεύτερος ήταν να ενισχύσουμε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα “Ορφανοτροφείο Βόλου” και τα παιδιά που έχουν την ανάγκη και την στήριξή μας.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ:

"VOLOS REGIONAL TRAIL".

Ο αγώνας ήταν ημιορεινός, απόστασης 24,5 χιλιομέτρων, από τα οποία τα 9.100μ. είναι σε μονοπάτια (37,84%), 5.100 σε καλντερίμι (20,81%), 7.400μ. σε χωματόδρομο (30,30%), 2.000 άσφαλτο (8,16%) και 600μ. τσιμεντόδρομο (3,16%). Το υψόμετρο που κινήθηκε ο αγώνας ηταν από τα 209μ. έως τα 710μ., ενώ η θετική υψομετρική διαφορά είναι 1398μ . Ήταν δρόμος με απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτούσε την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Σημαντικά χρήσιμη ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Ο αγώνας ήταν σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και οι αθλούμενοι να έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του.

“ASCENT MAKRINITSA”.

Ο αγώνας 3 χιλ ανάβαση στα εξαιρετικά μονοπάτια της ιστορικής Μακρυνίτσας. Η θετική υψομετρική διαφορά ήταν τα 441μ. ξεκινώντας από τα 175μ. και τερματίζοντας στα 648μ.

“ VOLOS CITY CORE”.

Η διαδρομή αυτού του αγώνα ξεκίνησε από την Παραλία της πόλης και τερμάτισε σε αυτή. Ήταν μια γρήγορη διαδρομή με ελαφρά σχεδόν ανεπαίσθητη αυξανόμενη ανηφόρα στα πρώτα 5,250 μ. και αντίστοιχα κατηφόρα τα επόμενα 4,750μ. Πέρασε από κεντρικούς δρόμους και από αξιοθέατα της πόλης.

“ KIDS RUN”.

Ο παιδικός αγώνας ήταν ευκαιρία για την διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρότερες ηλικίες, δεδομένου ότι απευθύνονταν στους μελλοντικούς αθλητές, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Η διαδρομή ήταν 1.000μ. στην παραλία της πόλης συνδυάζοντας απόλυτα τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
http://www.ploumistos.com/2015/06/1-c...


Share on Google Plus

About PLOUMISTOS. COM

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment
PLOYMISTOS. Από το Blogger.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ WWW.PLOUMISTOS.COM