.

______________________________________________________

______________________________________________________
Πατήστε την εικόνα για πληροφορίες
____________________________________________________________________________________________

Ο Στ. Πλουμιστός παρουσίασε το βιβλίο «Κατ’ Εικόνα» του διάσημου νευροεπιστήμονα Γ. Παξινού

Την πόλη του Βόλου τίμησε ο διάσημος ψυχολόγος - νευροεπιστήμονας Γ. Παξινός
για την παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος του με το τίτλο «Κατ’ Εικόνα». Το “Κατ’ Εικόνα” παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ στις 9 Μαρτίου 2016 παρουσιάστηκε επίσημα και στην Αυστραλία.


Στο Βόλου, η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, στις 18:30 στο XENIA VOLOU και μίλησαν για βιβλίο πολλές προσωπικότητες της Μαγνησίας.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Δωροθέα Κολυνδρίνη (Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας) και ο Σωκράτης Σαββελίδης (Διευθ. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας)

Προλόγισαν η Αναστασία Τσιγκοτζίδου (Επίκουρος Καθ. του Τμ. Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ.), ο Μάκης Τσάμης (Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας ), η Χατζηδημητρίου Ελένη  (Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας), ο Κωνσταντίνος Κορμάς  (Καθ. Οικολογίας-Υδρόβιων Μικροοργανισμών του Παν. Θεσσαλίας), ο Βαραλής Γιάννης (Επίκουρος Καθ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Παν. Θεσσαλίας), ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού.


Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης όταν στο βήμα ανέβηκε η γυναίκα στο οποίο είναι αφιερωμένο το βιβλίο του κ Γ. Παξινού, η κ. Μέπλω Λεκατσά.


 Την εκδήλωση συντόνισε ο Σταύρος Πλουμιστός (Δημοσιογράφος –Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας).


Το “Κατ’ Εικόνα” είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό μυθιστόρημα, με στιβαρή δομή και καλοδουλεμένους, ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Η πρώτη μυθιστορηματική δουλειά του διάσημου ψυχολόγου-νευροεπιστήμονα Καθ. Γ. Παξινού δεν υστερεί σε τίποτα από μια γραφή που θα μπορούσε να θεωρηθεί χρονικά εμπειρότερη και οι λογοτεχνικές κριτικές που έχει πάρει το βιβλίο μέχρι τώρα είναι εξαιρετικές.

Το “Κατ’ Εικόνα” γράφτηκε σε μια διάρκεια 11 ετών, με συνεχή έρευνα, με διπλές επισκέψεις στους τόπους στους οποίους αναφέρεται, με επιμονή στο στυλ της περιγραφής, με πάθος στην απόδοση των χαρακτήρων και των συναισθημάτων τους. Οι ήρωες ταξιδεύουν σε τέσσερις ηπείρους με σκοπό την εύρεση της ταυτότητάς τους και στη διάρκεια αυτών των ταξιδιών θίγουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο από γενέσεως.

Λίγα λόγια για την ιστορία…

Η Έβελιν, γενετίστρια και ερασιτέχνης αρχαιολόγος, κάνει τυχαία μια τρομερή ανακάλυψη στο Ισραήλ. Ως αποτέλεσμα, γεννιούνται δύο δίδυμα αδέρφια που μεγαλώνουν αγνοώντας ο ένας την ύπαρξη του άλλου ο πρώτος στο εύπορο Σίδνεϊ και ο δεύτερος στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες, σε ανελεύθερο καθεστώς. Ο Κρίστοφερ και ο Χοσέ θα συναντηθούν πρώτη φορά στον Αμαζόνιο, για να ξαναχαθούν αμέσως μετά.

To “Κατ’ Εικόνα” είναι ένα μυθιστόρημα πάνω στην ανθρώπινη ταυτότητα, πάνω σε όσα καθορίζουν τον άνθρωπο και την πορεία του. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που μας μιλάει για το πώς αξίες όπως η Αγάπη, η Πίστη, η Συγχώρεση και η Ελευθερία μπορούν να αλλάξουν τις ζωές, ποια τα όρια της επιστήμης και του νου, πως μπορεί ο άνθρωπος να συμφιλιωθεί με τη φύση.


Ποιος είναι ο Γιώργος Παξινός

Γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1944 και μετά το Γυμνάσιο έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ του Καναδά και έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο πανεπιστήμιο Γιέηλ των ΗΠΑ.

Από το 1974 ζει μόνιμα στην Αυστραλία, όπου μέχρι σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ και βασικός ερευνητής-επικεφαλής ομάδας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας.

Είναι διεθνώς γνωστός και πολυβραβευμένος για τη συμβολή του στη νευροανατομία και στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου του ανθρώπου και των ζώων. Τα συγγράμματά του και οι έρευνές του διδάσκονται σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, καθώς άνοιξαν νέους δρόμους στην καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.

Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με 9 κορυφαία διεθνή βραβεία: The Warner Brown Memorial Prize από το Πανεπιστήμιο Berkeley, 1968, το βραβείο Walter Burfitt το 1992, Βραβείο Αριστείας στην Επιστημονική Συγγραφή, Assoc Amer Publishers το 1999, το Ramaciotti Μετάλιο Αριστείας στην Βιομετρική Έρευνα το 2001, The Alexander von Humbolt Foundation Prize το 2004. Το 2011 έγινε Επίτιμος Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του City Unity College της Αθήνας και η Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών θέσπισε βραβείο στο όνομά του. Εξελέγη Μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών το 2009 και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 2012.

Είναι ο συγγραφέας του «The rat brain in stereotaxic coordinates», (Ο Εγκέφαλος του Αρουραίου σε Στερεοταξικές ορίζουσες), το οποίο κατατάσσεται στην 10η θέση στον κατάλογο των πενήντα πιο δημοφιλών επιστημονικών συγγραμμάτων σε όλο τον κόσμο. Επίσης, έχει γράψει 38 βιβλία για τη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου αλλά και των ζώων.

Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας, μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών (FAA), της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Αυστραλίας (FASSA) και του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (NHMRC) της Αυστραλίας. Είναι επίσης, AO (Officer in the General Division of the Order of Australia for Service to Neuroscience), Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Επίτιμος Πρόεδρος στην Σχολή Ψυχολογίας του City Unity College Αθηνών και συντάκτης διεθνών επιστημονικών περιοδικών με κριτές.

Για σαράντα πέντε χρόνια έχει ενεργό δράση για την προστασία του περιβάλλοντος. Λατρεύει το ποδήλατο, το κολύμπι, το Pilates, το τάνγκο και το χασάπικο. Περνάει πέντε μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και θα τον βρείτε τα καλοκαίρια στην Ιθάκη.
Την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του στον Βόλο συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος, διακεκριμένος σύμβουλος επικοινωνίας και προσωπικός φίλος του κ. Παξινού, κ. Σταύρος Πλουμιστός, ενώ και στις 19 Μαρτίου, ακολουθεί η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.


Ο κ. Στ. Πλουμιστός και η εταιρεία του GLOBAL ATTRACT δημιούργησαν μια πραγματική γιορτή για την παρουσίαση, όπως ταιριάζει στον διεθνούς φήμης συγγραφέα και στο “Κατ’ Εικόνα” και σε αυτό το πλαίσιο, η Global Attract και η Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών βράβευσαν τον Γιώργο Παξινό για την προσφορά του με τιμητική πλακέτα που απένειμε η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.


Χορηγοί της εκδήλωσης η εταιρεία QUALITA και το ΟΥΖΟΤΗΕRAPY ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν το www.ploumistos.com και η ΘΕΣΣΑΛΙΑ.ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 

Share on Google Plus

About PLOUMISTOS

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment
PLOYMISTOS. Από το Blogger.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ WWW.PLOUMISTOS.COM